JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Dell Inspiron 1150 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-07 10:23:41

Als je in Windows 10 via de startknop naar aan/uit gaat, krijg je meerdere opties. Afsluiten en Opnieuw opstarten spreken voor zich, maar wat betekenen Slaapstand en Sluimerstand? Beide methoden zorgen ervoor dat je systeem energie bespaart, maar dit gaat wel op een andere manier. De slaapstand kopieert de huidige toestand van Windows naar het werkgeheugen. Vervolgens wordt alle overige hardware uitgeschakeld. Kort door de bocht blijft je werkgeheugen energie verbruiken. De sluimerstand werkt net iets anders. De huidige toestand van Windows wordt bewaard in een bestand (hiberfil.sys) op je harde schijf (of SSD). Het voordeel hiervan is dat je systeem nog minder stroom verbruikt dan in de slaapstand. Lees ook: In 3 stappen je laptopaccu testen en optimaliseren.
De sluimerstand maakt gebruik van een bestand (hiberfil.sys) om de huidige Windows-werkomgeving in weg te schrijven.

Als we beide methoden tegenover elkaar zetten, heeft de slaapstand als voordeel dat het veel sneller werkt. Deze energiebesparende stand is sneller actief en je systeem wordt ook veel sneller wakker. Het nadeel is dat er nog steeds stroom wordt gebruikt. Dit is veel minder dan wanneer je je systeem aan zou laten staan, maar net iets meer dan in de sluimerstand. De sluimerstand heeft altijd even nodig om actief te worden. Op een snel testsysteem met SSD neemt dit ongeveer tien seconden in beslag. Dit tegenover twee seconden voor de slaapstand. Een ander nadeel is dat het werkbestand hiberfil.sys vele GB's in beslag kan nemen. Als je een kleine SSD hebt is dit niet prettig.


Als je de sluimerstand wilt gebruiken maar deze stand niet beschikbaar is achter je aan/uit-knop in je startmenu, kun je dit onderdeel eenvoudig activeren. Geef in het startmenu van Windows de zoekopdracht Opdrachtprompt en klik met de rechtermuisknop op dit item. Kies Als administrator uitvoeren. Geef de opdracht powercfg -h on gevolgd door een druk op Enter. Met de opdracht dir /ah c:\hiberfil.sys zie je of het 'sluimerstandbestand' aanwezig is en hoe groot dit bestand is.Als je de sluimerstand niet langer wilt gebruiken en genoeg hebt aan de slaapstand van Windows 10, kun je het onderdeel met de opdracht powercfg -h off uitschakelen. Het bestand hiberfil.sys verdwijnt automatisch waarna de schijfruimte weer beschikbaar wordt.Soms is het handig om je pc of laptop te bedienen vanaf een andere computer. In dit artikel laten we zien hoe je die pc kunt bedienen vanaf Windows 10, bijvoorbeeld met Remote Desktop, VNC en TeamViewer.


In dit artikel leggen we je uit hoe je op afstand een andere computer kunt bedienen, ongeacht de Windows-versie of zelfs als deze Ubuntu of OS X draait. Dat gaan we doen met behulp van een aantal programma's, zoals Microsofts eigen Remote Desktop, maar ook VNC en TeamViewer. Daarnaast laten we je zien hoe je zelfs vanaf je smartphone en tablet gebruik kunt maken van je pc. Lees ook: Zo log je thuis in met TeamViewer.Als een Pro-editie van Windows gebruikt op de computer die je wilt gaan overnemen, is de ingebouwde oplossing Microsoft Extern Bureaublad (Remote Desktop) fijn en eenvoudig te gebruiken. Wel is het dan alleen mogelijk verbinding te maken met deze pc binnen je lokale netwerk. Je zet Extern Bureaublad als volgt op (deels afhankelijk van je besturingssysteem).



Voor Windows 7 klik je op Start, rechtsklik je op Computer en kies je Eigenschappen. Vervolgens klik je links op Instellingen voor externe verbindingen. Vink de laatste optie genaamd Alleen verbindingen toestaan met computers waarop Extern bureaublad met netwerkniveauverificatie wordt uitgevoerd (veiliger) aan, om ervoor te zorgen dat je kunt inloggen. Je eigen gebruikersaccount krijgt standaard dan toegang. Wil je dat ook andere gebruikers zich op afstand kunnen aanmelden, dan klik je op Gebruikers selecteren en daarna op Toevoegen. Typ hier de gebruikersnaam van de gebruiker, of typ Iedereen om alle gebruikers toegang te geven. Klik op OK en daarna nogmaals op OK om de wijzigingen op te slaan. Op Windows 8.1 zijn de stappen grotendeels hetzelfde. Voordat we verder kunnen, is het nodig de naam van de computer op te slaan. Hiermee weet je Windows 10-systeem straks met welke pc het verbinding moet maken. Je vindt de computernaam door weer via het startmenu de eigenschappen van Computer op te vragen. In dit venster met systeeminformatie, staat ongeveer midden in beeld de Computernaam.


Helaas is Extern Bureaublad niet beschikbaar voor elke Windows-editie. Het is mogelijk alleen verbinding te maken met een pc als deze tenminste een Pro-editie van Windows draait, dus Windows 7 Professional, Windows 8.1 Professional of Windows 10 Pro. Met de Home-edities is het wel mogelijk om verbinding te maken met een pc die op een Pro-editie draait, maar het is dus niet mogelijk om op een pc met een Windows Home-editie op afstand je aan te melden. Daarvoor kun je beter aan de slag met TeamViewer op Windows.Om nu verbinding te maken met de computer waarop je Extern Bureaublad hebt ingeschakeld, zorg je ervoor dat deze computer aan staat. Vervolgens ga je op je Windows 10-systeem naar Start en open je het programma Verbinding met extern bureaublad. Bij Computernaam vul je de naam in die je zojuist gevonden hebt op je andere systeem. Klik op Verbinden. Windows vraagt nu om je referenties, oftewel je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op Ander account gebruiken en vul de inloggegevens in. Vink de optie Mijn referenties onthouden aan om deze niet steeds te hoeven invullen en klik op OK. Er verschijnt nu een waarschuwing, deze kun je negeren, vink even Mij niet meer vragen voor verbindingen met deze computer aan en klik op Ja. Er wordt verbinding gemaakt en het bureaublad van de andere computer verschijnt. Om de sessie te sluiten, klik je bovenaan in de blauwe balk op het kruisje.


Als je de kwaliteit van de verbinding wilt instellen, klik je op Opties weergeven voordat je je aanmeldt. Vervolgens ga je naar het tabblad Gebruikerservaring om de kwaliteit en de prestaties in te stellen. Standaard probeert Windows zelf de optimale ervaring te bepalen, maar je kunt daar vanaf wijken. Klik op Automatisch de verbindingskwaliteit detecteren en kies voor bijvoorbeeld LAN (10 Mbps of sneller) wat al snel het geval zal zijn op een lokaal netwerk met een goede kwaliteit router. Heb je juist wat problemen met je verbinding, dan kun je ook een minder hoge snelheid uit de lijst selecteren.Om de computer waarop je Extern bureaublad hebt ingeschakeld te kunnen benaderen via een smartphone of tablet, ga je aan de slag met de mobiele apps. Je hebt als eerste het IP-adres nodig van de computer. Het lukte ons niet om te verbinden met alleen de pc-naam. Het IP-adres van de pc waarop je wilt inloggen, vind je door Opdrachtprompt te openen en het commando ipconfig in te vullen. Vervolgens staat in de lijst het IPv4-adres. Voor Android vind je je de officiële app van Microsoft hier en voor iOS kun je deze hier downloaden.



Windows maakt regelmatig een thumbs.db-bestand aan voor een map om hiermee sneller de thumbnail-afbeeldingen van de bestanden in deze map weer te kunnen geven wanneer je de map opnieuw opent. Een thumbs.db-bestand is normaal gesproken onzichtbaar, maar als je de Verkenner zo hebt ingesteld dat verborgen bestanden worden weergegeven zul je het wel kunnen zien staan. Lees ook: Recente documenten en locaties uitschakelen in Windows 10.Het zijn kleine bestanden die nauwelijks ruimte in beslag nemen, dus het is doorgaans niet nodig om ze te verwijderen. Verder heb je er zelf weinig aan, behalve dan dat je thumbnails sneller geladen worden.Thumbs.db-bestanden kunnen in bepaalde gevallen echter voor problemen zorgen. Soms is het thumbs.db-bestand van een map nog door Windows in gebruik terwijl je die map weg probeert te gooien, waardoor dit niet lukt.Als je een probleem met een thumbs.db-bestand ondervindt, is het een goed idee om de map te openen en de Details-weergave te kiezen. Als je dit doet wordt het thumbs.db-bestand namelijk gesloten, waardoor het probleem verholpen wordt. Dit is echter een tijdelijke oplossing.


Er is ook een permanente oplossing. Ga hiervoor in de Verkenner op het tabblad Beeld en klik in het lint op Opties. Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad Weergave en zet een vinkje bij Altijd pictogrammen weergeven, nooit miniaturen.Dankzij tablet en smartphone staat menig pc in een hoekje te verstoffen. Wanneer het nog geen heel oud systeem is, kun je er in een paar stappen een ESXi-server van maken. Daarop kun je gelijktijdig meerdere besturingssystemen gebruiken.
In dit artikel leggen we uit hoe je een pc inricht als ESXi-server en welke mogelijkheden dat biedt. We gebruiken hiervoor alleen gratis software. Voordat we beginnen met de installatie, worden belangrijke begrippen toegelicht en gaan we een aantal dingen voorbereiden om later verrassingen te voorkomen. Lees ook: 13 tips voor een nieuw leven van je oude pc.De bekendste vorm van virtualisatie is wat we 'host-virtualisatie' noemen. Daarbij maak je bovenop Windows of Linux met behulp van een virtualisatieprogramma één of meer virtuele machines. Deze vorm van virtualisatie heeft een aantal onoplosbare nadelen. Zo verbruikt het besturingssysteem van de pc een flink deel van de processor en het geheugen, en blijft er dus minder over voor de virtuele machines. Ook moet je altijd dat onderliggende besturingssysteem weer beveiligen en updaten. Er is een ander soort virtualisatie dat we 'bare-metal-virtualisatie' noemen en die heeft deze nadelen niet. Er is in dit scenario namelijk geen onderliggend besturingssysteem, de virtualisatiesoftware installeer je direct op de kale pc.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia